Vera Varkensneus

Vera Varkensneus Tikkie

Door een vloek wordt de dochter van de rijke en van adel zijnde Geke en Bert met een varkensneus geboren. Uit grote angst dat Vera heel erg uitgelachen en gepest gaat worden besluiten ze naar de buitenwereld toe te vertellen dat Vera vlak na haar geboorte is overleden. Geke en Bert voeden haar op en onderwijzen haar zelf, binnen de veilige muren van hun landgoed. 

Jaren later ontdekt Geke dat de vloek doorbroken kan worden als Vera trouwt met een jongeman van gelijke stand. Zo organiseren Geke en Bert op hun landgoed geheime ontmoetingen met jongemannen. Maar alle jongemannen weten niet hoe snel ze weer moeten vertrekken als ze de neus van Vera zien. Tot Paul verschijnt. Hij is diep onder de indruk van Vera's karakter en ziet daardoor niet eens dat ze een varkensneus heeft. Ook Vera is erg gecharmeerd van hem. 

Maar wat niemand weet is dat Paul zich voordoet als een ander persoon met een geheim, waardoor hij, tot grote teleurstelling van Vera, met de noorderzon is vertrokken. Vera trekt nu de weide wereld in en komt zo in contact met Vive. Samen gaan ze naar alle Nederlandse toeristische trekpleisters. Ze worden beste vriendinnen. Maar dan wordt een artikel met een gruwelijke, verzonnen compositietekening van Vera geplaatst. Wie zit er achter deze brute daad?

Deze voorstelling wordt in het voorjaar van 2023 uitgevoerd door de Ad LIP groep.