Ex-heks

Ex heks

Tiener Duvessa ('donkere schone') is jarig en krijgt van haar ouders het grootste cadeau wat ze haar maar kunnen schenken: het mogen toetreden tot de Orde Van De Heksenkring waartoe haar ouders behoren. Maar Duvessa wil helemaal geen heks zijn, zij wil een lieve, goede fee zijn. 

Haar ouders hebben respect voor haar keuze en komen erachter dat ze alleen in een fee kan veranderen door op zoek te gaan naar de Grijze Wijze. Hij is de enige die haar kan helpen met de transformatie van heks naar fee. Maar Duvessa moet wel snel zijn want de tijd om te kunnen transformeren is kort. De overige heksen van deze heksenkring willen koste wat het kost de transformatie verhinderen, een fee is immers een grote vijand voor heksen. 

Tijdens Duvessa's zoektocht naar de Grijze Wijze ontmoet zij de heksenjager Tharon. Hij gelooft haar in eerste instantie niet, maar gaandeweg groeien ze naar elkaar toe. 

Wanneer beiden uiteindelijk bij de Grijze Wijze komen geeft deze een 'Transformatiepuzzel': een raamwerk van 16 vakjes met 15 verschuifbare plankjes. Als ze "goed doet" zoals de Grijze wijze zegt, zullen er letters op de plankjes verschijnen. Dan moet Duvessa door de plankjes te verschuiven de puzzel oplossen om te kunnen lezen hoe ze in een fee kan veranderen. Lukt het Duvessa uiteindelijk haar doel te bereiken?

Deze voorstelling is op 26 en 27 maart 2022 uitgevoerd door de Ad LIP groep.