Hier vindt u de voorstellingen die de afgelopen jaren door Jeugdtheatergroep Tïkkie zijn uitgevoerd.

Vervlogen Dansdroom

vervlogen dansdroom tikkie vierkant

 

Nanneke heeft maar één droom: dansen bij het beste dansgezelschap ter wereld: het ‘New York City Ballet’. Zij vertrekt daarom, helaas na een ruziënd afscheid van haar vriend Steven, naar New York om daar auditie te doen. Maar bij de landing in New York crasht het vliegtuig met vreselijke gevolgen. Nanneke overleeft als enige de crash maar zal voor altijd aan haar benen verlamd zijn. Zij weigert zich bij dit lot neer te leggen en gaat, tegen alle adviezen in, aan de slag om toch weer te kunnen gaan lopen en dansen. Helaas is haar strijd tevergeefs. Maar wanneer ze emotioneel helemaal gebroken is komt er uit onverwachte hoek hulp.

Met de 17-jarige Demi Plug (tevens lid van de Ad-LIP-groep) en het creatief team van de Ad-LIP-groep (Peter Geurts: regie en zang, Lynn van Strien: choreografie en Esther Eijken-de Koning: spel) wordt deze voorstelling op 12 en 13 november 2022 uitgevoerd.

Zussen Zoektocht

tikkie banner zussen zoektocht

De aarde wordt door de kwaadaardige alien Mortalis bedreigd. Zij wil de mensheid stiekem uitroeien zodat ze de aarde van de vernietiging kan redden en een nieuwe planeet voor haar soortgenoten kan vinden. 

Ada, Ela en Ina zijn een drieling met speciale krachten doordat hun ouders, onwetend, met Mortalis’ soortgenoten kinderen hebben gekregen. Mortalis heeft hun ouders laten doden zodat ze de zussen in verschillende, over de wereld verspreide, adoptiegezinnen kon laten plaatsten. Ondertussen werkte Mortalis aan een serum om de mensen maar niet de overige flora en fauna te vernietigen.

De inmiddels volwassen Ada zit door gedragsproblemen in een psychiatrische instelling en komt daar door de verhalen van Frances, een voor gek verklaarde oude vrouw, erachter wat er allemaal is gebeurd. Ada raakt daar ook bevriend met Otha en samen ontsnappen ze om naar Ela en Ina op zoek te gaan. Het wordt een race tegen de klok om Mortalis te stoppen en daarmee de aarde te redden.

Deze voorstelling wordt in het voorjaar van 2024 uitgevoerd door de Ad LIP groep. Tekst en muziek: Peter Geurts

Vera Varkensneus

Vera Varkensneus Tikkie

Door een vloek wordt de dochter van de rijke en van adel zijnde Geke en Bert met een varkensneus geboren. Uit grote angst dat Vera heel erg uitgelachen en gepest gaat worden besluiten ze naar de buitenwereld toe te vertellen dat Vera vlak na haar geboorte is overleden. Geke en Bert voeden haar op en onderwijzen haar zelf, binnen de veilige muren van hun landgoed. 

Jaren later ontdekt Geke dat de vloek doorbroken kan worden als Vera trouwt met een jongeman van gelijke stand. Zo organiseren Geke en Bert op hun landgoed geheime ontmoetingen met jongemannen. Maar alle jongemannen weten niet hoe snel ze weer moeten vertrekken als ze de neus van Vera zien. Tot Paul verschijnt. Hij is diep onder de indruk van Vera's karakter en ziet daardoor niet eens dat ze een varkensneus heeft. Ook Vera is erg gecharmeerd van hem. 

Maar wat niemand weet is dat Paul zich voordoet als een ander persoon met een geheim, waardoor hij, tot grote teleurstelling van Vera, met de noorderzon is vertrokken. Vera trekt nu de weide wereld in en komt zo in contact met Vive. Samen gaan ze naar alle Nederlandse toeristische trekpleisters. Ze worden beste vriendinnen. Maar dan wordt een artikel met een gruwelijke, verzonnen compositietekening van Vera geplaatst. Wie zit er achter deze brute daad?

Deze voorstelling is op 27 en 28 mei 2023 uitgevoerd door de Ad LIP groep. 

Ex-heks

Ex heks

Tiener Duvessa ('donkere schone') is jarig en krijgt van haar ouders het grootste cadeau wat ze haar maar kunnen schenken: het mogen toetreden tot de Orde Van De Heksenkring waartoe haar ouders behoren. Maar Duvessa wil helemaal geen heks zijn, zij wil een lieve, goede fee zijn. 

Haar ouders hebben respect voor haar keuze en komen erachter dat ze alleen in een fee kan veranderen door op zoek te gaan naar de Grijze Wijze. Hij is de enige die haar kan helpen met de transformatie van heks naar fee. Maar Duvessa moet wel snel zijn want de tijd om te kunnen transformeren is kort. De overige heksen van deze heksenkring willen koste wat het kost de transformatie verhinderen, een fee is immers een grote vijand voor heksen. 

Tijdens Duvessa's zoektocht naar de Grijze Wijze ontmoet zij de heksenjager Tharon. Hij gelooft haar in eerste instantie niet, maar gaandeweg groeien ze naar elkaar toe. 

Wanneer beiden uiteindelijk bij de Grijze Wijze komen geeft deze een 'Transformatiepuzzel': een raamwerk van 16 vakjes met 15 verschuifbare plankjes. Als ze "goed doet" zoals de Grijze wijze zegt, zullen er letters op de plankjes verschijnen. Dan moet Duvessa door de plankjes te verschuiven de puzzel oplossen om te kunnen lezen hoe ze in een fee kan veranderen. Lukt het Duvessa uiteindelijk haar doel te bereiken?

Deze voorstelling is op 26 en 27 maart 2022 uitgevoerd door de Ad LIP groep.

Een Tikkie Verkeert

Een Tikkie Verkeert

tikkie een tikkie verkeert

 

Deze musical van de Ad LIP groep van Tïkkie is een musical om alle mensen die niet op het toneel staan in de spotlight te zetten. Want zonder hen is het geven van voorstellingen onmogelijk. Door op heel humoristische wijze te laten zien wat er allemaal mis kan gaan tijdens de voorstellingen, zetten we juist al deze mensen in het zonnetje. In deze show, geschikt voor het hele gezin, krijgt men een leuke inkijk 'achter de schermen'.

Een groep mensen krijgt de opdracht om binnen 14 dagen een musical van 70 minuten in elkaar te zetten en uit te voeren. In het verhaal komt in beeld wat er allemaal bij komt kijken om die musical te maken en uitgevoerd te krijgen. Maar er gaat van alles mis tijdens de voorstelling in dit verhaal, zoals: souffleren op het toneel, licht en geluid wat niet werkt of verkeerde standen heeft, changementen op het verkeerde moment, verkeerde decors, foute projecties, valse zang, botsingen bij de dans, enz. enz. Maar uiteraard valt er óók te genieten van mooie zang en dans en heel leuk toneelspel. Het verhaal en de werkelijkheid van de voorstelling van dit verhaal zijn met elkaar verweven.

Deze voorstelling is in verband met de omstandigheden rond het coronavirus niet uitgevoerd door de Ad LIP groep in 2021.

Belle en de Bruut

Belle en de Bruut

tikkie belle en de bruut

Livia droomt van een carrière als visagiste. Doordat ze constant met iedereen belt wordt ze Belle genoemd. Door een heroïsche redding van Belle na een ontploffing tijdens haar kappersles wordt ze ontdekt en uitgenodigd door een minister van het land Slamotanië om met hem naar zijn land te gaan. Hij heeft in haar de westerse topdocente gevonden die de vier kinderen van de brute president Dinko Bordewolf de westerse normen en waarden kan bijbrengen. Dinko wil zijn land namelijk democratiseren. Belle accepteert de baan en reist met de minister naar Slamotanië. Tijdens de reis merkt de minister dat hij een totaal verkeerd beeld van Belle had, hij dacht dat ze een hoogstaande wetenschapsdocente was. Belle durft nog steeds de baan te aanvaarden en dat ze 'slechts' een schoonheidsspecialiste is blijft een geheimpje tussen hen twee. Iedereen, personeel, volk en zelfs zijn eigen kinderen blijken erg bang te zijn voor de zeer strenge, dictatoriale, chagrijnige Dinko. Belle gaat aan de slag met de kinderen die haar al snel geweldig vinden en ook het personeel en het volk zijn in korte tijd zeer gecharmeerd van haar. Heel langzaam ontdooit Dinko en laat hij steeds meer zijn menselijke kant zien. Belle en Dinko groeien naar elkaar toe en worden zelfs verliefd. Premier Ina ziet de vermenselijking van Dinko en wil de macht stiekem overnemen. Hij zorgt ervoor dat Dinko te weten komt dat dochter Malenka en de wegens ondergronds verzet gezochte crimineel Rebel elkaar met hulp van Belle stiekem ontmoeten, omdat ze verliefd zijn. Door Belles en Malenka's landverraad vervalt Dinko in zijn brute, dictatoriale gedrag. Voor Belle zit er niets anders op dan met een gebroken hart terug naar huis te keren. 

Deze voorstelling is op 27 september 2020 uitgevoerd door de Ad LIP groep via livestream.

Op zoek naar Piet Weetniet

Op zoek naar Piet Weetniet

tikkie op zoek naar piet weetniet 2019

Het is Takendag, Sinterklaas gaat vandaag vertellen wat elke Piet moet doen in de voorbereidingen voor Pakjesavond. Maar waar is Piet Weetniet? Piet Paniek kan haar nergens vinden. De andere pieten proberen hem gerust te stellen, maar de spanning stijgt toch wel. Oh gelukkig, daar is Piet Weetniet al! Nu kan Takendag gewoon weer doorgaan zoals gepland. Maar is dat Piet Weetniet wel? En hoeveel langer kunnen de pieten de vermissing geheim houden voor Sinterklaas? 

Deze voorstelling is op 17, 23, 24 en 30 november 2019 uitgevoerd. 

De Val

De Val

tikkie de val

In 28 aaneengeschakelde liederen wordt het verhaal van zangeres Amy verteld. Amy is 22 jaar oud en kan goed zingen, dus wordt door haar buurjongen aangemoedigd een liedje op YouTube te zetten. Zo wordt Amy ontdekt door Dave, de manager. Binnen korte tijd wordt haar muziek een groot succes, maar alles eist ook zijn tol. Commercie, sociale media en privacy-schending worden te veel voor Amy en ze grijpt naar drank en zelfs drugs. Dit alles heeft desastreuse gevolgen. 

De cast zingt deze 5- tot 8-stemmige liederen, voert 8 choreografieën uit en blijft gedurende de hele voorstelling op het podium, waar ook kledingwissels en decorwisselingen plaatsvinden.

Deze voorstelling is op 2 en 3 november 2019 uitgevoerd door de Ad HOC groep.

Meldingsdrang

Meldingsdrang

tikkie meldingsdrang

Hoe blijven we onszelf nog in deze wereld van constante meldingen, piepjes, berichtjes en afleiding door de mobiele telefoon? In verschillende scènes over onder andere telefoons in het restaurant, labels die je worden toebedeeld door de rest van het internet en gameverslaving proberen we antwoord te krijgen op deze vraag. Deze voorstelling is volledig gebaseerd op improvisatie. 

Deze voorstelling is op 23 juni 2019 uitgevoerd door de #Improkids groep. 

Kans

Kans

tikkie kans

Silke verhuist in de kleurrijke jaren '70 naar een nieuwe plek en komt daar een groep kansarme jongeren tegen die allemaal dezelfde passie hebben: theater maken. Silke wordt opgenomen in de groep en krijgt zelfs een relatie met een van hen, Mike. Dan slaat het noodlot toe en overlijdt Silke door een auto-ongeluk. Na een heftige rouwperiode ontstaat een mooi idee: de ouders van Silke gaan een theater bouwen voor de jongeren om hen een podium en een toekomst te bieden. De jongeren schrijven en voeren de 'Opening Night Show' uit in 'Silkes Kans Theater'. 

Deze voorstelling is op 6 en 7 april 2019 uitgevoerd door de Ad LIP groep.

 

Paniek in de Snoepfabriek

Paniek in de Snoepfabriek

tikkie paniek in de snoepfabriek

De snoepfabriek Suikerspin B.V. doet goede zaken. Directrice Lolly Suikerspin overweeg zelfs uitbreiding van de fabriek, maar hier is haar buurman Peer de Groenteboer sterk op tegen. Als ze elkaar ontmoeten gebeurt er echter iets wat niemand had verwacht: Peer en Lolly worden verliefd. Ze besluiten samen groen snoep te gaan produceren, maar er treedt wat verwarring op over de precieze ingrediënten hiervan...

Deze voorstelling is op 9 en 10 april 2016 uitgevoerd door de Donderdagmiddaggroep (nu DoReMi groep).

 

Anastasia

Anastasia

tikkie anastasia

De Russische Revolutie, het is een grote chaos in Rusland. Het paleis van de tsaar wordt aangevallen en zijn dochter, Anastasia, kan maar op het nippertje gered worden door haar tante Genka. 18 jaar later woont 'Anna' in een weeshuis zonder enig idee wie haar ouders zijn. Nu ze 18 is moet Anna het weeshuis verlaten en samen met twee vriendinnen gaat ze op zoek naar haar identiteit. Onderweg komen zij Egor en Dmitri tegen, twee heren op zoek naar rijkdom. Zij helpen Anna haar tante terug te vinden in Parijs.

Deze voorstelling is op 28 en 29 mei 2016 uitgevoerd door de Maandagavondgroep (nu Ad LIP groep). 

 

Random 3.0 GoGoGo

Random 3.0 GoGoGo

tikkie random 30 gogogo

Brianna's Lot

Brianna's Lot

tikkie briannas lot

Brianna komt aan op een nieuwe school en wordt meteen gepest, zoals ze gewend is. Ze is altijd anders geweest dan anderen. Dan vertelt haar tante Cami haar dat ze zich moet opofferen om de witte tovenaars, van wiens bestaan zij nog nooit had gehoord, van de ondergang te redden. Bijgestaan door Eddy, die verliefd op haar is, en Eddy's beste vriend Maarten probeert Brianna een oplossing te vinden. Tante Cami herinnert zich een oud toverboek waarin wellicht een oplosssing staat, maar Kyara, de leidster van de zwarte tovenaars gooit roet in het eten. Weet Brianna zichzelf en de witte tovenaars te redden?

Deze voorstelling is 1 en 2 april 2017 uitgevoerd door de maandagavondgroep (nu Ad LIP groep).

Switch

Switch

tikkie switch

Harde gitaarmuziek maakt Fleur 's ochtends vroeg wakker, want gitarist Crash is aan de overkant komen wonen en oefent op zijn gitaar. Al gauw ontstaat er ruzie over geluidsoverlast. Fleur moet piano oefenen voor het toelatingsexamen van het conservatorium en Crash moet met zijn band oefenen voor het Landelijk Open Podium. Buurmeisje Winny wil de rust in de straat terug en zorgt er stiekem voor dat Fleur en Crash uit een 'wisselbeker' drinken waardoor hun zielen naar elkaars lichaam verplaatsen. Fleur zit nu in het lichaam van Crash en Crash in het lichaam van Fleur. Ze moeten elkaar helpen om allebei hun doel te bereiken. 

Deze voorstelling is op 14 en 15 april 2018 uitgevoerd door de Ad LIP groep. 

Torenhoog

Torenhoog

tikkie torenhoog

Midden in Noordwijkerhout is een splinternieuwe toren gebouwd van wel 1 kilometer hoog: de Dreamtower! Deze toren is van de welbekende Mark Suikerberg, oprichter van Dreambook. Bij de opening zijn veel beroemde gasten aanwezig, waaronder de populaire vlogger Renzo Ros. Boven op een toren kan het echter onstuimig zijn en flink storen. Als het officiële moment daar is doen de camera's het ineens niet meer, weigert de wifi en werkt de lift niet meer! Als iedereen zich realiseert dat er geen trappen zijn breekt de paniek uit. Hoe moet dat met alle belangrijke afspraken? Wat als het eten opraakt? Komen ze ooit nog van de toren af?

Deze voorstelling is op 2 en 3 juni 2018 uitgevoerd door de DoReMi groep. 

Waanzin

Waanzin

tikkie waanzin

Waar zijn wij mensen mee bezig? Hebben wij nog controle over onszelf of verliezen we alles? Wat doen wij als ons leven compleet overhoop wordt gehaald? Blijf je helder nadenken of ga je af op je gevoel? Wie kan je vertrouwen, wie spreekt de waarheid? Na een heftig misdrijf blijkt alles ineens een stuk minder onschuldig dan het leek. Op zoek naar de waarheid lijken alle verhaallijnen ineens erg dicht bij elkaar te komen. Wat heeft Mark zoveel te zoeken op de boerderij? Waarom zoekt Emma zoveel contact met Harm, de zoon van Esmee en Clara? En Harm is alleen maar bezig om met alle partijen te dealen. Weet jij wie er schuldig is? Dit stuk is volledig gebaseerd op improvisatie.

Deze voorstelling is op 22 en 23 september 2018 uitgevoerd door de #Improtuïg groep (nu #Improkids groep).